Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu

WEB https://aksemsettiniho33.meb.k12.tr
Adres : Zeki Ayan Mah. 82029 SK. NO 26 TOROSLAR/MERSİN
VİZYON : Gençliğe sahip çıkmak bütün geleceğe hükmetmektir anlayışıyla Türk milletinin gözbebeği olan evlatlarımızı Mustafa Kemal Atatürk´ ün göstermiş olduğu ilkeler doğrultusunda, ilmin ışığında Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet yaşatma ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma aşkıyla yanan, milletimizin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini bilen, benimseyen, koruyan, geliştiren; ailesini, vatanını, bayrağını, hürriyetini, tarihini, milletini, dilini seven, yüceltmeye çalışan; bedenen, ruhen, ahlaken sağlıklı, fikren yetişmiş ve dengeli, geniş bir dünya görüşüne sahip, hoşgörülü, düşünen, düşündüklerini cesurca ifade eden, kendisi, geçmişi, çevresi ve çağdaş dünya ile barışık, sosyal ve akademik hayata hazır bir gençlik olarak yetiştirmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizi; Milletin kültürel, manevi ve demokratik değerlerini benimsemiş; Atatürkçü, Bilimsel Düşünceyi rehber edinmiş; Ruh, beden ve zihin yönünden sağlıklı ve dengeli yetişmiş; Doğayı ve çevreyi koruyup geliştiren; Dünyanın her yerinde başarılı olacağına inanmış; Kendine güveni tam bireyler olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :Tam gün (Normal)
Yabancı Dil : Arapça /İngilizce
Isınma : Klima
Servis : Servis bulunmaktadır.
Ulaşım : Otobüs, minibüsler okulumuzun yakınından geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Zeki Ayan Mah. 82029 SK. NO 26 TOROSLAR/MERSİN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İlçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :